torstai 9. huhtikuuta 2015

10.4.2015

Huhheijakkaa!

Ei voi kuin todeta, että melkoinen kevät, vaikka luulin, että tästä tulisi niin hiljainen ja tasainen kuin olla voi.

Muutama viikko sitten asunnossani sattui vesivahinko, ja siitä seurasi muutto evakkoon pidemmäksi aikaa. Voin vain todeta, etten muistanut millainen homma on muuttaa, ja vielä eläinten kanssa. Ja missä välissä tavaroitakin oli ilmestynyt noin paljon? Freteille ei sijaispaikassa ole kovin hyviä tiloja, joten tytöt ovat osittain kaverini luona hoidossa, jossa on enemmän tilaa temmeltää, ja vaihtelevia paikkoja nuuhkittavaksi, sekä muuta frettiseuraa. On kyllä itselle aika hailua olla hetkeäkään erossa noista pikku makkaroista, vaikka opiskelu pitääkin tällä hetkellä minut melkoisen kiireisenä.
Pentuaika on jälleen koittamassa, Suomessakin kasvattajatutuilleni syntyy pian ensimmäiset pennut, ja ulkomaalaisilla tutuilla on jo Facebook täynnä pienten silkkinakkien kuvia. On tämä vain aivan hirmuista odottaa, että pääsee jälleen kasvattamaan, kaipuu on suuri. Todennäköisesti kumminkin ensi vuonna meilläkin taas pesässä piipitetään, joten tämä vuosi vain pitää malttaa, ja käydä kurkkimassa muiden pentuloissa pikkuisia.

Hassua, että tänä vuonna olen jotenkin aivan järkyttävän täpinöissäni kaikesta. Minulle on tulossa useampi uusi kasvatuseläin, jos vain pentueet onnistuvat, ja pitää vain todeta, että tulevaisuudessa saadaan kyllä niin hienoja pikku E-Pic'sejä, että en meinaa housuissani pysyä! Olen vain keräillyt nimiteemoja, haaveillut ja suunniellut, vielä kun pääsisi toteuttamaan. Kasvatusyhteistyökumppanini Lisa on varmasti jo saanut useamman harmaan hiuksen, kun olen soitellut ja hepuloinut asiasta kuin asiasta.

Minipieni saarnapätkä, muistakaahan jälleen pennunostajat, että älkää ostako pimeitä pentuja, vaan hommatkaa pentu vastuulliselta kasvattajalta. En tiedä mikä kasvattajien tämän vuoden pentuvarauslistojen tilanne on, mutta hyvää kannattaa odottaa, vaikka sitä omaa muksua joutuisi odottamaan ensi vuoteenkin. Ostamalla pennun vastuulliselta kasvattajalta ette osta sikaa säkissä, vaan voitte olla varmoja, että pentu on saanut hyvän alun elämälleen, ja saat myös tietoa sen suvusta ja terveydestä jne. Suomi24 keskustelupalstoilla ja vastaavilla olen törmännyt nurinaan, että liiton kasvattajat "tuputtavat" vain "virallisia", rekisteröityjä pentuja. No tottahan toki, en kai minä lähde suosittelemaan sellaisia pentuja, joiden oloista tai terveystiedoista tms. ei ole mitään tietoa.

Sitten toiseen aiheeseen. Kyllä meinasin haljeta ylpeydestä, kun olin Valentines Ferret Showssa ja siellä pikku E-Pic'sit pärjäsivät mitä hienoiten! Päivän kruunasi, kun E-Pic's Night Angel, eli sijoitustyttöni Ronja valittiin Best in Showksi ja E-Pic's Gormenghast, eli Ronjan veli Gormen Vastakkaisen sukupuolen parhaaksi. Koko potti kotiin! Kyllä siinä meinasi kasvattajamamma tirauttaa muutaman kyyneleen, mutta onnistuin pitämään ilmeeni jotakuinkin peruslukemilla (okei oli melkoinen virnistys).


E-Pic's Gormenghast VSP & E-Pic's Night Angel Best in Show

E-Pic's Night Angel "Ronja"

Tammerferret lähestyy kohinalla, ja sitä järjestäessä ei ole aika käynyt pitkäksi. Meillä on ollut aivan uskomaton järjestäjätiimi, ja aivan käsittämättömät sponsorit, ja täytyy sanoa, että tämän vuoden tapahtuma tuskin jättää ketään kylmäksi. Kannattaa ehdottomasti tulla paikalle ihan vain turistiksi tutustumaan fretteihin, itse näyttely tuli täyteen parissa viikossa, kun aloimme ilmoittautumisia ottaa vastaan.

Meidän poppoota ei ihan hirveästi tulla tapahtumissa näkemään tänä vuonna, sillä itse olen aivan järkyttävän kiireinen, kun koitan saada kouluni loppuun, ja sitten vasta kiireet alkavatkin ihan uudella tapaa. Tammerferrettiin aion toki ilmestyä, kun sitä olen järjestämässä, sekä Finnish Ferret Festivaliin ilmestyn paikan päälle. Josko ensi vuonna taas ehtisi paremmin.

Jopas olikin mutkikas ja joka suuntaan hyppelehtivä blogiteksti, mutta noh, meille kuuluupi tämmöistä sekavaa! Hyvää kevättä kaikille :P

- Emeliina

2 kommenttia:

 1. Hei,

  Meinasin jo laittaa siulle viestiä, että pääsisikö teille joku kerta fretteihin tutustumaan, mutta tämän postauksen luettuani totesin että lähiaikoina ei varmaan ole paras mahdollinen hetki. Itse majailen Turussa, mutta viimeksi tänään tuli ajettua Lempäälän läpi kun olimme Tampereella sukuloimassa. Seuraavan kerran suunnalle on tarkoitus eksyä loppukuusta Pet Kingdomin näätäpäivään Lielahteen. Fretin hankinta ei ole itselläni ajankohtaista vielä, mutta ehkä joskus.

  Mutta ehkä kyselen asiaa sitten joskus myöhemmin ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Suski! Loppukuusta toivottavasti olemme takaisin kotona, joten kannattaa laitella vaikka mailia, jos haluat Treen reissulla tulla piipahtamaan, niin katsotaan mikä meillä on tilanne! Olet kyllä tervetullut kurkkailemaan otuksia meille kotioloissa!

   - Emeliina

   Poista