perjantai 11. toukokuuta 2018

Rähmä mikä kevät!

Facebook-sivujani aktiivisemmin seuranneet kenties ovat huomanneet, että vieläkään ei meidän pentupesässä ole pieniä piippaajia.

Tämä kevät on tuntunut useammalla kasvattajalla olevan melkoisen epäonninen, ja useat astutukset ovat syystä tai toisesta epäonnistuneet.

Piru ja Effie eivät kumpikaan tulleet tiineeksi, ja Effie astutettiin yhtä laihalla menestyksellä jo toistamiseen. Pirulle ja Viimalle on suunnitteilla toiset treffit kuun lopussa, toivon todella että yritys kantaa hedelmää. Effien kohdalla minulla on melkoinen mietintä mitä tehdä, jos neiti aloittaa vielä kolmannen kiiman. Vaihtoehtoina on pistää tyttö vielä kolmannen kerran Domin kanssa yhteen, harkita toista urosta, tai olla astuttamatta Effietä enää lainkaan tänä vuonna. Päivittelen tilannetta edelleen Facebookiin sitä mukaan, kun jotain uutta kuuluu.

Oma pentukuumeiluni heräsi ikiroudasta, kun sain aikaisemmin keväällä puhelinsoiton Lisalta. Hänelle syntyisi hybridipentue, ja pentue kokonaisuudessaan olisi totaalinen unelmien täyttymys minulle, joka olin kuolannut kyseisen pentueen vanhempia sillä silmällä kaikessa hiljaisuudessa. Niinpä voinkin ilokseni kertoa, että ensi viikolla uusi perheenjäsen, Pickpocket's Mellow Evening Breeze, kotoisammin Mana, kotiutuu.


Mana
Kuvan on ottanut Lisa Hyöky


Viime viikkoina yhdistys- ja frettijutut ovat pitäneet kohtalaisen kiireisenä. Muutin puolisen vuotta sitten uuteen kotiin, ja ensimmäisen kerran pääsin laittamaan pihaa kuntoon. Tämä tarkoitti tietenkin myös ulkoaitauksen rakentamista freteille, jotta nekin pääsevät nautiskelemaan raikkaasta ilmasta, ja kaivelemaan maata mielinmäärin. Tällä hetkellä aitausprojekti on lähes valmis, mutta pesäkoppi sinne täytyy vielä rakentaa, ja ideoida vähän muutakin sisustetta.

Toivotaan, että tulevien viikkojen myötä voisin päivittää blogiin lisää pentukuulumisia. Muidenkin kuin Manan osalta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti