keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Fasu & Tao -pennut 12.6.2016

Kymmenen päivää sitten meillä piippasi pesässä ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen. Havahduin yöllä fiilikseen, että haluan käydä kurkkaamassa Fasua, ja yllätyksekseni neiti kurkkikin minua melko hätäisen oloisena takaisin, sillä synnytys oli juuri alkamassa, eikä Fasu tainnut ensisynnyttäjänä ihan olla kartalla, että mitäs kummaa nyt tapahtuu. Kyseessä oli la-su välinen yö, ja odotin pentuja syntyväksi vasta maanantaina, joten olin itsekin hieman yllättynyt. Menin henkiseksi tueksi, ja Fasu synnyttikin suurimmaksi osaksi sylissä, koska oli sen verran hurjaa puuhaa neidin mielestä. Pennut tyttö kyllä hoiti maailmaan hyvin, eikä oikeastaan tarvinnut missään helpata.

Yöllä Fasu synnytti 8 pentua, joista muutama olivat hyvin pieniä, mutta kaikkein pienin ei selvinnyt aamuun asti, enkä uskonutkaan, koska pikkuinen oli todella heiveröinen. Yön aikana Fasu oli kuitenkin synnyttänyt vielä yhden pennun lisää. Pentuekoko kuitenkin surukseni kutistui jälleen seitsemään pentuun. Nyt pesässä kasvavat pennut ja Fasu voivat erittäin hyvin, ja kaikki on sujunut ongelmitta. *koputtaa puuta*

E-Pic'sin Facebookista löytyy kuvia ja videoita pennuista! :)

Seitsemästä pennusta neljä on uroksia ja kolme naaraita. Kaikki näyttäisivät olevan mustia soopeleita. nimiteema on aikalailla jo valittu, mutta julkaisen sen vasta myöhemmin.

Ronjan astutus olisi suunnitteilla ensi viikolla, mutta en uskalla vielä hihkua suuremmin, ennen kuin homma on ohitse, ja nähdään alkaako tyttö pyöristyä. Infoilen tilannetta, jahka asiat selkenevät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti