sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Tervetuloa Yetti!

Vaikka tänä vuonna en itse kasvata, tai ole edes suunnitellut niin tekeväni, on ollut jokseenkin hurjaa seurata Suomessa ja muualla Euroopassa eri ongelmia kasvatuksen suhteen. Frettien kasvattamisessa on monestikin erinäisiä ongelmia (toki minkä tahansa eläinlajin kanssa saattaa olla), mutta tämä vuosi ei kerta kaikkiaan ole ollut kovin ruusuinen. Eikä itse ole voinut tehdä juuri muuta kuin yrittää lohduttaa ja tukea muita ikävien juttujen sattuessa. Omissa Fb muistoissa on viime aikoina kummitellut myös omat karut kasvatusmuistot neljän vuoden takaa, välillä sitä miettii, että on tämä kasvattaminen kyllä hullun hommaa... aina siihen asti kun uudet pikkuiset näkevät maailman, se tunne on maailman hienoin.

Tämän vuoden epäonni on näkynyt myös omissa kasvatussuunnitelmissa, sillä olen odottanut pentua useammasta eri pentueesta, mutta osa tiineyksistä on mennyt kesken, tai emo ei ole tullut laisinkaan tiineeksi. Tällä hetkellä odotan uutisia ystäväni Aijan toisesta pentueesta, ja peukut ovat miljoonasti pystyssä ja ristissä, sillä toivoisin kyseisestä pentueesta itselleni frettineitoa tuomaan uutta verta linjoihini. Vanhemmista päätellen sieltä voisi olla melkoinen prinsessa tuloillaan. Lisäksi katse on suunnattuna muualle Eurooppaan vielä erääseen syntymättömään pentueeseen. Vielä ei kuitenkaan uskalla yhtään hurrata, parempi odotella rauhallisin mielin, että pennut syntyvät ja kasvavat hyvin.

Jotain pientä yllättävää tämä vuosi kuitenkin toi tullessaan, sillä iskin jokunen viikko silmäni erääseen pentueeseen, ja harkinnan jälkeen päädyin ottamaan kasvattajaan yhteyttä. Niinpä siinä sitten kävi, että pikkuinen frettipoika Yetti muuttaa näillä näkymin Suomeen jo alle viikon päästä. Pojalle on etsinnässä sijoituskoti, mutta se asustaa luonani, kunnes sopiva sellainen löytyy. Mikäli juuri sinulla olisi hyvä sijoituskoti tarjolla, laita ihmeessä sähköpostia minulle osoitteeseen epicsferrets(at)gmail.com, niin kerron pojasta ja sijoituksesta lisää :)


Yetti

Muiden ongelmista huolimatta olen jotenkin hämmentävän innoissani ainakin tässä vaiheessa ensi vuodesta, ja siitä, että koska toinen kouluni on viimein ohi, on minulla paremmin aikaa ja mahdollisuuksia suunnnitella pentueita ensi vuodelle. Suunnitteilla on alustavasti pari pentuetta, mutta julkaisen "tarkempia alustavia suunnitelmia" vasta syksymmällä, kun nähdään muuttaako E-Pic'sin riveihin vielä lisää uusia tuttavuuksia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti