perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kuulumisia!

Loppukevät ja kesä ovat kuluneet huisin kiireisissä merkeissä. Kumma miten sitä ihminen saakin ajan vain katoamaan kuin tuhka tuuleen.

Kesäkuun alussa muutin uuteen kotiin, mukana seurasi myös kaksi frettiä, Rhea ja Töpö. Tytöt ovat olleet aivan ihmeissään uudessa paikassa, mutta alkavat kyllä pikku hiljaa tottumaan asuntoon. Erityisen kummallisia ovat olleet rappukäytävästä kantautuvat äänet, tyttöset kun ovat tottuneet asumaan omakotitalossa, jonne eivät muiden äänet sen suuremmin kantaudu.

Tämän kuun projektina meillä on ollut frettiaitauksen kasaaminen. Kyseessä on siis valtava, useamman neliön "vaneriloossi", joka kattaa puolet olohuoneestani. Halusin nimittäin tehdä freteille oman turvallisen alueen, jonne ne voi jättää kotoa lähtiessä turvallisin mielin. Noista pötkylöistä kun ei koskaan tiedä mitä ne oikein keksivät, vaikka asunnosta olisi yrittänyt saada kuinka frettiturvallisen. Kunhan saan aitauksen valmiiksi, otan siitä muutaman kuvan tänne ja kerron projektista tarkemmin :)

Dara on nyt muutaman viikon ollut kasvattajansa luona Helsingissä hoivaamassa pentujaan. Synnytys sujui hyvin ja tyttö synnytti 4 tyttöä ja 4 poikaa. Kaikki pennut näyttävät olevan pastelleja.
 

                                                                  Daran pennut 15 päivän iässä


♥ Emeliina

10 kommenttia:

 1. Aloitatko siis ensi vuonna kasvattamaan frettejä? Et varmaan ole vielä tässä vaiheessa suunnitellut tarkemmin? Itse haluaisin pastellin tai suklaan värisen, voiko sinun pennuista saada suklaisia?

  VastaaPoista
 2. Myyt näköjään valjaita, ruokia yms? :) Jos sinulta keväällä hakisi pennun ja samalla ostaisi tarvikkeita sille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Erika, vastasin sinullekin sähköpostin kautta :)

   Poista
  2. Sähköpostissa ei näy mitään :o

   Poista
  3. Hmm, hassua, minulla näkyy se viesti kyllä lähetetyissä. Voin kyllä laittaa saman vastauksen tähänkin :)

   Teen valjaita freteille (ja joskus petejä sekä riippareita), mutta ruokia en myy. Voin kyllä suositella hyviä ruoanostopaikkoja.

   Alan syksymmällä ottaa pentuvarauksia ensi vuoden pentueisiin, kunhan saan julkaistua pentuesuunnitelmat sivuillani. Jos olet kiinnostunut pennusta, kirjoita ihmeessä minulle säjköpostia ja kerro vähän itsestäsi, frettitietoudestasi ja millaisiin oloihin fretti tulisi.

   Poista
 3. Aijaa, sekoitin kai sen sulkadesignin ja valjaskauppasi :D

  No katselen sitten millaisia suunnitelmia sulla on. Voiko pentuja saada vielä ensi vuoden puolella vai tiedätkö kuinka paljon kasvattajilla on yleensä jonoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuo mitään, sekaannuksia sattuu.

   Kannattaa jo syksyn aikana laittaa kasvattajille viestiä (tai miksei vaikka hetikin), jos haluaa saada pennun ensi vuoden pentueista. Varausjonot ovat usein noin vuoden mittaisia. Jonojen pituus riippuu pitkälti siitä, millaisia pentueita emot saavat ja kuinka moni "vanha" varaaja jää mahdollisesti ilman pentua ja joutuu siirtämään varaustaan seuraavalle vuodelle. Lisäksi jos haluaa tietyn värisen pennun tai pennun joltain tietyltä fretiltä, voi odotus venyä pidemmäksikin.

   Poista
 4. Itse olen kuullut, että jotkut on saaneet kasvattajalta fretin varaamalla ihan viime tipassa, joten ajattelin että ei tarvi kovin ajoissa olla liikkeessä :o No ehkä tuossa alkutalvella otan kasvattajiin yhteyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä joskus käy niinkin, että oman fretin voi saada hyvin lyhyelläkin varoitusajalla. Jos esimerkiksi syntyy isoja pentueita, tai jos potentiaalisia kotiehdokkaita ei juuri sinä vuonna ole ollut tarpeeksi, niin oman pötkön voi saada melko nopestikin. Joka vuosi kasvattajilla on kuitenkin jonkin verran sitä jonoa, ja jos ei ole ajoissa ottanut yhteyttä, voi olla, että sen vuoden pentueista ei sitten itselle riitä pentua. Ihan viimeistään kannattaa ottaa yhteyttä siinä vaiheessa, kun pentuja syntyy, mutta mielellään jo aiemmin.

   Poista