sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Pentujen kuulumiset

Miisan pennut täyttivät eilen kolme viikkoa, ja pentujen tilanne on parantunut huomattavasti. Vielä puolitoista viikkoa sitten tavoittelimme pentujen kanssa 40g rajaa, mutta nyt pienimmätkin pennut painavat jo 100g. Miisan tilanne on parantunut ja maitoa tulee niin, että pentuja ei tarvitse tukiruokkia kuin muutaman kerran päivässä. Pennut ovat myös eilen saaneet ensimmäiset lihamaistiaiset, ja tuntuivat tykkäävän kovasti.

Neljä pennuista on edelleen tehohoidossa, mutta juuri eilen pentujen hoitaja rauhoitteli mieltäni, että pennut kasvavat ja voivat tilanteeseen nähden hyvin. Hän sanoi, että ellei pennuissa ole mitään elimellistä vikaa, on lähes varmaa, että pennut selviävät. Katsotaan koska pikkuiset ovat siinä kuosissa, että uskallan ottaa pennut takaisin tänne. Veikkaan, että pennut pysyvät Sarin hoivassa, kunnes ovat _oikeasti_ kunnossa, koska en halua riskeerata yhtään mitään. Olen tyytyväinen päätökseeni lähettää pennut hoitoon, sillä ilman sitä pennut olisivat kuolleet ja pahimmassa tapauksessa koko pentue olisi menehtynyt, koska Miisan keho ei pysty tuottamaan tarpeeksi ruokaa kaikille, enkä itse voinut ruokkia näitä neljää pentua kotona ilman kunnon välineistöä. Lisäksi jo eläinsuojelulaki velvoitti minut toimimaan, koska tiesin etten voisi tarjota pennuille täysin sitä hoitoa, mitä ne juuri sillä hetkellä tarvitsivat. Miisan kunnon romahdutti todennäköisesti tiineysmyrkytys ja emokin vaati tiivistä hoitoa useamman vuorokauden ajan. Nyt tilanne on onneksi parempi. Useamman viikon univelan jälkeen olo on aika turta, mutta kyllä tämä on sen arvoista, jos pennut selviävät hengissä.

En ole vielä ehtinyt/jaksanut/saanut aikaiseksi ottaa Miisan pennuista uusia yksittäiskuvia, mutta yritän hoitaa senkin jahka kaaos täällä tasaantuu. Neljä tehohoitopotilastamme ei tietenkään ole kamerani saatuvilla juuri nyt, mutta voin kysyä, josko heidän hoitajansa jaksaisi ottaa pennuista jotkut otokset, jotka voisin lisätä sivuilleni. Tässä kuitenkin muutama kuva kasvaneista pennuista ihailtavaksi.