torstai 22. elokuuta 2013

22.8.2013

Kesäpiknik jäi taakse ja tämän viikon viikonloppuna E-Pic'sit suuntaavat kohti Viron kesänäyttelyä.
Kesäpiknikillä Rhea yllätti, sillä vaikka tyttö oli todella kaljun näköinen, sijoittui se kovassa luokassa luokan toiseksi. Mamman hieno murmeli. Erityisen ylpeä olin kuitenkin pikku kasvateistani, jotka pärjäsivät näyttelyssä todella hienosti, jään jännityksellä odottamaan kuinka käy jatkossa. Ihan uskomaton tunne, kun sai nähdä kasvattien omistajien leveät hymyt heidän mennessä vastaanottamaan palkintojaan. Tuli aivan super hyvä mieli! Päivä itsessään oli aika pitkä ja rankka, auringon porottaessa pilvettömältä taivaalta lämpötila nousi mittarin mukaan aukealla joka +50 asteeseen, varjossa tietysti oli viileämpää, jotain hiukan alle kolmenkymmenen. Fretit kuitenkin olivat aivan läkähtyneitä, eikä ihmisväelläkään näyttänyt olevan kuumuudessa kovin mukavat oltavat. Itse olen huono palamaan/ruskettumaan, mutta kyllä piknikin jälkeen oli niin selkeät rajat selässä ja käsissä, että huhhuh! Viroon suuntaamme oman pikkulaumamme, eli Demin, Daran, Rhean ja Töpön kanssa, vierailevana tähtenä messissä on myös Ronja (sijoitustyttömme E-Pic's Night Angel). Rhean häntä on edelleen kalju, Dara on onneksi kasvattanut edes hieman karvaa, mutta katsotaan nyt kuinka meidän käy. Viron reissua odotan into piukassa, sillä siellä pääsen tapaamaan muutamaa ulkomaalaista tuttavaa, joita näkee aivan liian harvoin.

Koska aikaisemmin en ole saanut aikaiseksi postata kuvia tämän vuoden pennuista, ainakaan niin paljon kuin olisi ollut tarvis, niin nyt olisi sitten luvassa muutama kuva kuluneelta kasvatuskaudelta, ja hiukan sen jälkeenkin.

E-Pic's Flame "Mico"

E-Pic's Firebrick "Apollo"

E-Pic's Timberwolf "Osmo"

E-Pic's Razzmatazz "Rosmo"

E-Pic's Flavescent "Demi"

E-Pic's Flavescent "Demi"

E-Pic's Charcoal "Nero"

E-Pic's Bittersweet "Hippu"

E-Pic's Amaranth "Peppi"E-Pic's Gormenhgast "Gormen" & E-Pic's Night Angel "Ronja"

E-Pic's Dust of Dreams "Akseenia"

E-Pic's Night Angel "Ronja"

E-Pic's Night Angel "Ronja"

E-Pic's Flavescent "Demi"

E-Pic's Flavescent "Demi"

Pentujen uudet omistajat ovat lähetelleet kuvia pentusista, pitänee tehdä vielä kuvakollaasi heidänkin otoksistaan :)

Minua kutsuu Viron näyttelyn lisäksi tänä vuonna Ruotsin Sweetheart Ferret Show, Finnish Ferret Festival, joka järjestetään tänä vuonna Iisalmessa, sekä Capital!, joka järjestetään marraskuun lopussa Vantaalla. Näyttelyissä kiertämisen lisäksi minua pyydettiin tuomariksi Tanskassa pidettävään frettinäyttelyyn Julefrittevitteniin, ja vastasin myöntävästi. Tuomarointi on minulle suhteellisen uutta, joten jännittää, mutta kokemuksena tuo tulee olemaan varmasti aivan uskomaton ja opettava. Katsotaan innostunko tulevaisuudessa tuomaroimaan ja kouluttautumaan enemmänkin.

Huomenna tapahtuu jänniä, kun uusi kasvatusfrettimme Unkarista saapuu Suomeen. Kyseessä on kauniin suklainen urosfretti, joka muuttaa sijoituskotiin. Poitsun jalostusoikeus tulee yhteiseksi minulle ja ystävälleni Lisalle (Pickpocket's Ferrets). Tulevaisuus näyttää saammeko kenties nähdä pojan jälkikasvua pikku E-Pic'sien muodossa.

Ensi vuoden aion pitää kasvatuksessa taukoa, sillä suunnitelmissa olisi keskittyä täysipainotteisesti opiskeluun. Mikäli ensi keväänä tulisi samanlaisia ongelmia, mitä tänä vuonna tuli, en pystyisi tarjoamaan pennuille niiden tarvitsemaa ympärivuorokautista hoitoa, ainakaan koulun kärsimättä. Kasvatusjuttuja katsomme uudelleen sitten keväällä 2015, jos tilanne on toinen. Näinkin rankan kasvatusvuoden päätteeksi minulle jäi sellainen fiilis, että eivät nuo meidän viimeisiä vauvoja olleet :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti