keskiviikko 28. elokuuta 2013

28.8.2013

Viron kesänäyttely on takanapäin. Reissu oli kertakaikkisen upea, vaikka alkuun meillä oli hiukan ongelmia löytää näyttelypaikalle. Ilma oli ihana, ei liian kylmä eikä liian kuuma, aurinko paistoi ja taivas oli lähes pilvetön. Fretitkin jaksoivat touhuta huomattavasti paremmin kuin Kesäpiknikillä. Näyttely oli organisoitu hyvin ja paikalla oli paljon niin uusia kuin vanhojakin ulkomaalaisia frettituttavia. Näyttely järjestettiin erään virolaisen kasvattajan luona, enkä voinut kuin ihailla paikan idyllisyyttä. Näyttelyn tuomari oli minulle uusi tuttavuus ja hän olikin ensimmäistä kertaa tuomaroimassa, joten odotin suurella mielenkiinnolla, että sain arvostelulomakkeet käsiini. Täytyy sanoa, että tuomari suoriutui hyvin, toivottavasti oma tuomarointini Tanskassa sujuu yhtä mukavasti :)


Näyttelyssä Dara sijoittui luokan toiseksi ja valioitui neljännen kerran, sekä oli paras suklaa. Rhea valioitui myös neljännen kerran, mutta saavutti valion arvon ensimmäistä kertaa Virossa (aikaisemmat kolme Suomessa). Myös ensimmäinen pikku E-Pic's valioitui, kun Ronja pärjäsi hyvin luokassaan. E-Pic'sit pärjäsivät myös Viron näyttelyssä hienosti, kun E-Pic's Bittersweet, eli Hippu oli luokkansa paras, paras junori ja Best in Show! Kyllä meinasi kasvattajamammalla tulla kyyneleet silmiin.

Olin myös aivan super heltynyt, kun sain Unalta ja Eliseltä pikku lahjat, teki mieli rutistaa molemmat lyttyyn. On aivan pakko laittaa kuvat lahjoista! Unalta sain aivan uskomattoman upeat käsintehdyt frettikorvakorut (Unan korviksia minulla on jo useammat, mutta näitä ei voi koskaan olla liikaa), ja Elise oli tehnyt minulle parit ihanat valjaat, sekä pienen pussukan, johon oli brodeerattu E-Pic'sin logo.Supersöpöjen lahjojen lisäksi Elise otti valokuvia minusta ja freteistä, muutaman otoksen ajattelin laittaa tänne ihasteltavaksi jahka pääsen rantautumaan kotiin Helsingistä.

Uusi kasvatusuroksemme Aurel (Rock N' Rebellion) saapui Unkarista viime perjantaina. Poika on yhteisomistuksessa Pickpocket's Ferretsin kanssa. Saapuessaan Aurel oli todella laihassa kunnossa, mutta toivottavasti ajan kanssa se saa hiukan massaa ja kasvaa kokoa. Luonteeltaan poika on kuitenkin aivan järkyttävän ihana, sitä tekisi vain mieli halailla ja pussailla. Leikkisä, puhelias ja kiltti jätkä. Ihan mahtava! Toivottavasti tulevaisuudessa saamme nähdä Aurelin jälkikasvua.

Aurel

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti