maanantai 4. maaliskuuta 2013

Vauvauutisia!

Kävimme juuri Miisan kanssa ultrassa, ja saimme ihania uutisia, masussa oli useampi vauva! Oi sitä ihanaa tunnetta, mikä iski heti eläinlääkärin alkaessa ultrata, sillä ruudulle ilmestyi saman tien monta näätälasta. Miisan sijoitusäippä oli mukana lääkärissä, eikä hänkään saanut pidäteltyä hymyä, kun aloimme laskea pikkuisia masuasukkeja. Miisa oli melko rauhaton, joten ultrasimme vain masun alaosan, jossa näkyi ainakin viisi vauvaa, nyt jännätään sitten kuinka monta vauvaa todellisuudessa syntyy, sillä osa pennuista saattoi olla meltä piilossa. Tietysti on mahdollista, että osa vauvoista imeytyy vielä pois, mutta ainakin tällä hetkellä pikkuiset näyttivät kokolailla samankokoisilta. Toivotaan, että saamme ainakin nämä ultrassa näkyneet maailmaan :) Tuli ihan huikea olo, nyt alkoi se todellinen odotus. Tästä se kasvatus nyt toden teolla alkaa :) !! Miisa meni vielä muutamaksi päiväksi sijoituskotiinsa, mutta tulee viikonloppuna tänne. Pelkäsin, että Daran hormonihuurut vaikeuttaisivat Miisan tänne tuloa, mutta ainakin äsken tytöt tulivat hyvin toimeen. Toivottavasti näin on jatkossakin. Laskettuun aikaan alle kolme viikkoa, huhheijaa!

Daran astutus sujui loppuun asti todella hyvin ja neidin kiima näyttää katkenneen. Varasimme Daralle ultran kuun loppupuolelle, jolloin päästään kurkkaamaan tuleeko meille tästä astutuksesta toinen satsi vauvoja. Olen todella iloinen, että pennuille tulee se kolmisen viikkoa ikäeroa. Oikeastaan juuri se ikäero, mitä pennuille toivoinkin, joten ainakin tällä hetkellä näyttää siltä, että meillä on kerrankin ollut tuuria. Toki voi olla, että tämäkään astutus ei onnistunut, ja saamme sitten myöhäisemmän kevään/kesän vauvoja, mutta se selviää sitten myöhemmin. Myös Daran hullu hoivavietti minua kohtaan on laantunut ja tyttö on selkeästi asennoitunut uudelleen raskausmielentilaan, vaikka tänään sillä onkin ollut hepulipäivä, kaikki on niin huisin kivaa, että on pakko hyppiä ympäriinsä ja kotkottaa kovaan ääneen.

Meillä vietettiin tänään supersiivouspäivää. Rhealle on iskenyt jonkinlainen myöhäinen uhittelukausi ja tyttö on tuntunut unohtaneen vessalaatikon käyttötarkoituksen kokonaan. Kakkoja on ilmestynyt mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja vessalaatikkoa on käytetty lähinnä kaivuutarkoitukseen. Tämä on meillä melko epätavallista, sillä yleensä tytöt käyvät kiltisti laatikolla tarpeillaan. En tiedä onko osa kapinasta jonkinlaista mustasukkaisuutta, vaikka olen yrittänyt huomioda molempia tyttöjä yhtä paljon. Ehkä Rhea on katkera, kun sille ei ole tiedossa sulhoa ;) No, onneksi siivouksen ja desinfioinnin jälkeen ei ole vielä toistaiseksi löytynyt huteja nurkista *koputtaa puuta*

- Emeliina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti